• Tumblr-gebruiker in de kijker:  Erwin Rooyakkers
Hoi Erwin, vertel ons eens wat meer over jezelf - wie ben je en wat doe je zoal?
Vrienden zeggen me regelmatig dat ik vormgever moet worden. In mijn vrije tijd ontwerp ik wat grafische dingetjes. Logo’s, websites, cd-hoesjes, fotoboeken, en tot half mei hangt een grafisch portret dat ik gemaakt heb van Beatrix in Het Loo. Begin vorig jaar heb ik eindelijk Adobe Illustrator aangeschaft en daar begon ik wat mee te experimenteren. Onder andere met een foto van onze koningin. Toen een vriendin een aankondiging zag van het NOS-programma Beeld van Beatrix, spoorde ze me aan om dat portret in te sturen. En wie had dat gedacht, uit meer dan tweeduizend inzendingen is de mijne, samen met nog 64 andere, geselecteerd voor de expositie. Best stoer, toch? Ik hang nu in een museum! Terwijl ik in het dagelijks leven gewoon freelance tekstschrijver ben.Je bent al geruime tijd bezig met het Pinked Places, a happy picturesproject. Waar draait het in dit project om? Zijn dit allemaal foto’s die je zelf neemt?
Voor de happy pictures voor Pinked Places hanteer ik drie regels. Eenhappy picture:1. laat ergens iets roze zien;2. is in een openbare ruimte (binnen of buiten) genomen;3. is niet geposeerd of gestyled en niet geretoucheerd.En ja, ik neem alle foto’s zelf. Hoe ik op het idee kwam? In maart 2008 ging ik Berlijn ontdekken. Ik wilde niet weer met achthonderd foto’s thuis komen, dus moest ik mezelf een beperking opleggen. Maar welke?
Vlak voor vertrek viel mijn oog op een vuilnisbak op straat, die illegaal gepimpt was met roze verf. Een vrolijk beeld, dat me aan het lachen bracht. Een paar tellen later volgde een eurekamomentje: ik ging alleen maar foto’s maken waar iets roze op te zien is. Een vrolijke kleur, die gegarandeerd tot blije foto’s leidt. Na dat tripje ben ik verdergegaan met dit concept. Op mijn site staan ruim 20 digitale fotoboekjes uit verschillende steden.Waarom ben je Tumblr gaan gebruiken voor je blog? Was er specifiek iets dat je over de streep trok?
In Amsterdam bleef ik roze foto’s maken, en die wilde ik graag delen met de buitenwereld. Per toeval kwam ik op Tumblr terecht en dat leek me daarvoor de perfecte site. Ideaal vind ik dat je foto’s in de wachtrij kunt zetten. Dan kun je in één keer voor een aantal dagen wat klaarzetten.En tot slot, zijn er blogs hier op Tumblr die je ons kunt aanraden?
farewell-kingdom.tumblr.comSkeletten gesneden uit een stoel en een deegroller. Dat was bijvoorbeeld de post van 30 januari 2013. Deze blogger weet echt héle mooie dingen te vinden. Het soort creativiteit waar ik erg blij van word.matthieu-charneau.tumblr.comEye candy uit Parijs. Waarom wil iemand zichzelf zo in the picture zetten? Is zo iemand egocentrisch? Zoekt zo iemand erkenning? Dat blijft me fascineren. Maar natuurlijk: fijn dat er mooie mensen zijn die zichzelf graag laten zien.prettyclever.tumblr.comEen blog over grafisch ontwerp en typografie. Erg inspirerend als je zelf eens een omslag of een boekje wilt ontwerpen.

Foto’s: Erwin Rooyakkers


   Tumblr-gebruiker in de kijker:  Erwin Rooyakkers

   Hoi Erwin, vertel ons eens wat meer over jezelf - wie ben je en wat doe je zoal?

   Vrienden zeggen me regelmatig dat ik vormgever moet worden. In mijn vrije tijd ontwerp ik wat grafische dingetjes. Logo’s, websites, cd-hoesjes, fotoboeken, en tot half mei hangt een grafisch portret dat ik gemaakt heb van Beatrix in Het Loo. Begin vorig jaar heb ik eindelijk Adobe Illustrator aangeschaft en daar begon ik wat mee te experimenteren. Onder andere met een foto van onze koningin. Toen een vriendin een aankondiging zag van het NOS-programma Beeld van Beatrix, spoorde ze me aan om dat portret in te sturen. En wie had dat gedacht, uit meer dan tweeduizend inzendingen is de mijne, samen met nog 64 andere, geselecteerd voor de expositie. Best stoer, toch? Ik hang nu in een museum! Terwijl ik in het dagelijks leven gewoon freelance tekstschrijver ben.

   Je bent al geruime tijd bezig met het Pinked Places, a happy pictures
   project. Waar draait het in dit project om? Zijn dit allemaal foto’s die je zelf neemt?

   Voor de happy pictures voor Pinked Places hanteer ik drie regels. Een
   happy picture:
   1. laat ergens iets roze zien;
   2. is in een openbare ruimte (binnen of buiten) genomen;
   3. is niet geposeerd of gestyled en niet geretoucheerd.

   En ja, ik neem alle foto’s zelf. Hoe ik op het idee kwam? In maart 2008 ging ik Berlijn ontdekken. Ik wilde niet weer met achthonderd foto’s thuis komen, dus moest ik mezelf een beperking opleggen. Maar welke?

   Vlak voor vertrek viel mijn oog op een vuilnisbak op straat, die illegaal gepimpt was met roze verf. Een vrolijk beeld, dat me aan het lachen bracht. Een paar tellen later volgde een eurekamomentje: ik ging alleen maar foto’s maken waar iets roze op te zien is. Een vrolijke kleur, die gegarandeerd tot blije foto’s leidt. Na dat tripje ben ik verdergegaan met dit concept. Op mijn site staan ruim 20 digitale fotoboekjes uit verschillende steden.

   Waarom ben je Tumblr gaan gebruiken voor je blog? Was er specifiek iets dat je over de streep trok?

   In Amsterdam bleef ik roze foto’s maken, en die wilde ik graag delen met de buitenwereld. Per toeval kwam ik op Tumblr terecht en dat leek me daarvoor de perfecte site. Ideaal vind ik dat je foto’s in de wachtrij kunt zetten. Dan kun je in één keer voor een aantal dagen wat klaarzetten.

   En tot slot, zijn er blogs hier op Tumblr die je ons kunt aanraden?

   farewell-kingdom.tumblr.com
   Skeletten gesneden uit een stoel en een deegroller. Dat was bijvoorbeeld de post van 30 januari 2013. Deze blogger weet echt héle mooie dingen te vinden. Het soort creativiteit waar ik erg blij van word.

   matthieu-charneau.tumblr.com
   Eye candy uit Parijs. Waarom wil iemand zichzelf zo in the picture zetten? Is zo iemand egocentrisch? Zoekt zo iemand erkenning? Dat blijft me fascineren. Maar natuurlijk: fijn dat er mooie mensen zijn die zichzelf graag laten zien.

   prettyclever.tumblr.com
   Een blog over grafisch ontwerp en typografie. Erg inspirerend als je zelf eens een omslag of een boekje wilt ontwerpen.

   Foto’s: Erwin Rooyakkers